Baka baka kaka!

Kommentera
Hittade ett recept på chokladsockerkaka igår.
Jag som älskar choklad var bara tvungen att testa det! Och ja, det var supergott!
Min sockerkaksform var lite förstor dock, så den blev inte så hög som jag hade velat, men då får jag göra dubbel sats nästa gång istället. Men huvudsaken är ju faktiskt att den blev god och det blev den. Saftig och gôrgo!

125 g smör

100 g mörk choklad

2,25 dl socker

1,25 dl mjölk

2,5 dl mjöl

1 tsk kakao

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

2 ägg

 

1. Smält först smöret. När det är gjort tar ni bort kastrullen från plattan.
2. Smält ner chokladen och häll sen i sockret.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
4. Rör ner mjölken i smörblandningen och sedan även mjölblandningen.
5. Rör till sist ner ett ägg i taget. 
6. Smöra och bröda formen. Grädda sedan kakan i nedre delen av ugnen i 150 grader i ca 50 min.
Men om ni har en bred form som jag, så kan ni börja ha koll efter redan 35 min.