För två helger sen åt vi semi freddo med nutella, som är favoriten! Men i fredags åt vi med polkagrisar. Den är oxå sjukt god! Semi freddo kan vara det enklaste man kan göra. Det går fort, görs dagen innan och går att göra i tusen olika smaker.
Jag har testat nutella, polka och marianne och det är även min rankning. För er som aldrig testat det och vill göra det kommer receptet här (för fyra personer):
2,5 dl grädde
3 ägg
1,75 dl socker
1 burk nutella eller 1 överfull dl polkagrisar.
Det ska vara den "mjöliga" varianten av polkagrisar och glöm inte bort att de ska vara hela när du mäter upp det rågade decilitermåttet! Sedan krossar du så mjöligt som möjligt, men några "tuggbitar" i är inte heller fel.
Och när det gäller nutella kan du varierar mägden. En hel burk ger väldigt mycket nutella i glassen, så det kan man anpassa efter smak.
Vispa grädden
Separera äggen
blanda äggvitorna med 0,5 dl socker, hårt och vitt
Vispa äggulorna med resterade socker(1,25 dl) tills det blir pösigt
Blanda ihop smeterna försiktigt med en slickepott
Under blandningen tillsätter du nutella, polka, marianne eller vad du vill ha.
Låt stå i frysen under natten.
